Tredje kurskvällen avslutad!

20140402Veckans kurskväll handlade om strategi, teknik och taktik. Torbjörn och Stig började med en genomgång av viktiga faktorer för god fart och teknik i båten. Därefter gick ämnet över till ”spelplanens” förutsättningar och möjligheter och därmed var vi inne på området regelkunskap. Värt att notera är att huvudreglerna egentligen inte är flera än att de ryms på sex små A5 blad. Så kanske är det trots allt och som kappseglingskursen syftar på att motverka, en missuppfattning att kappseglingsreglerna är krångliga och svåra att förstå? Innan kvällen fick sitt slut fick vi prov på praktiska färdigheter när det gäller att packa en spinnaker.

Tips! Regelträning på nätet.

Nästa vecka är det dags för sista kurskvällen – missa inte den!

Varmt välkomna till Medborgarskolan den 9 april kl. 18.30

Kappseglingsnämnden LSS/ SSR