Roxen Race – ”Gabina” vinner igen!

RR2014.0_BengtWalla

Om det inte blåser för mycket så blåser det för .. 🙂

11 båtar kom till start under lördagens Roxen Race. De lätta vindarna medförde att banan fick kortas efter att tidsbegränsningen löpt ut.

Såväl Bosse som Torbjörn försvarade sin platser från förra året. På tredje plats, segelmakare Ulf med regattans yngsta besättning!

  1. Bo Rogalin, Mustang Jr
  2. Torbjörn Gunnarsson, Facil 30
  3. Ulf Tjernberg, Elvström 717

RR2014.1_BengtWalla   RR2014.2_BengtWalla   RR2014.3_BengtWalla

Resultat

Mera bilder (Foto: Funktionär Bengt Walla)

 

Besättningen på Shira (Facil 30) gav efter tävlingen följande referat:

”Prognosen sa lätta vindar 2- 3 m/s  S – NO. Start utanför åmynningen, vind från SO 2,5 m/s. Lagom driv med spinnaker upp mot Mariagrundet där vinden avtog lite. Sedan blev det plattläns mot Berg, vind cirka 2 m/s. Roxen helt spegelblank, kändes som att båten stod still men den rörde sig framåt med 2 knop. När vi närmade oss rundningen utanför Berg vred vinden mot NO så det vart kryss ut till General Boy. Vinden var instabil, på cirka 10 meters höjd blåste en mera ostlig vind och det gällde att segla på tell-tales och inte titta på windex. På sträckan mellan Berg och General Boy var det många som fastnade. Efter rundning av General Boy, då vi hade gjort klart för spinnakersättning ner mot Mariagrundet, vred vinden tillbaka mot syd och ökade till 3- 3,5 m/s. Det blev en lång kryssbog och sedan tre- fyra slag för att komma ner mot mål.”

 

Kappseglingsnämnden tackar alla deltagare och funktionärer för denna gång och hoppas att vi alla ses under nästa säsong!