Klubbhuset spurtar ….

Även denna helg, 14-15 mars, kommer VVS-arbete att pågå, och inga arbetspass finns utlagda i BAS. Observera också, att BAS är stängt under helgen på grund av centrala uppdateringar (något som LSS inte kan påverka).

Kommande vecka hoppas vi kunna få klubbhuset godkänt ur brandsäkerhetssynpunkt. Detta tillsammans med avslutade VVS-jobb och färdig handikapptoalett, gör att vi kan besiktiga huset, förhoppningsvis under sista veckan i mars. Sedan gäller det att få tillräcklig ordning i huset, för att kunna starta upp klubbcaféet i påsk.

Jag vill också påminna om att vi ska prova möjligheten att driva klubbcaféet genom arbetsplikt under våren. Flera klubbmedlemmar har anmält sitt intresse, men det finns fortfarande några arbetspass kvar att boka. Alla ni som anmäler er, kommer att kallas till ett möte i klubbhuset, där vi går igenom hur det ser ut, vilka förutsättningarna är, och hur vi tror att verksamheten kommer att fungera.

Om allt går som vi hoppas, tänker vi ”kraftsamla” de två sista helgerna i mars, dvs den 21-22 och 28-29, för att få huset tillräckligt klart. Exakt vilka arbeten som kommer att ske på respektive dag är svårt att säga, det kommer också att bero på resultatet av de båda besiktningarna.

Arbetspass för detta kommer att läggas ut i BAS på måndag, 16 mars, (BAS är stängt i helgen) då vi vet läget bättre. De jobb som ska göras är i huvudsak:

 • Diverse mindre kvarvarande jobb
 • Klubbhuset ska städas ordentligt
 • Fönster tvättas in- och utvändigt
 • Möbler förbereds i Bygglokalen (gamla varvet)
  – Tvättas eller dammtorkas
  – Lite möbelpolish kanske behövs
  – Byte av möbeltassar (blir en del)
 • Möbler transporteras till klubbhuset
 • Köksutrustning transporteras till klubbhuset, packas upp och gås igenom
 • Allt porslin ska diskas
 • Kyl och frys torkas ur
 • Och mycket annat som kommer att dyka upp …..

Janne Borg klubbhus@linss.se