Kappseglingskursen avslutad

Ja, då var teorin överstökad och nu väntar vi på praktiken!Kurskväll_20150325_fotoUlf

Uppstartskvällen lockade en trogen skara seglare som fick en dos hemligheter bakom lättvindssegling, reva storen på bästa sätt, nyttiga kappseglingsregler och formeln bakom SRSp!

En del av kvällens material kan man studera här (pdf). Kolla gärna på Torbjörns erfarenheter av revsystem. Bosses lättvindstips är lite svårare att plugga sig till. Han rekommenderade dock att putsa mer på botten än på friborden och att segling i riktigt lätt vind är en inställningsfråga, att börja gilla det helt enkelt.

Tack Uffe och Egil på Doyle för lokaler och fikasupport under kvällarna!

Innan kvällseglingarna drar igång, den 29 april pågår förberedelserna inför ”Doyle Dubbeln”. Tretton båtar har redan anmält sig och ett visst intresse har tilldragit sig även av seglare utanför Roxen. Möjligheten att kamma hem ett fint pris lockar. Så ta chansen, anmäl dig redan nu!

Vi ses på sjön!
Kappseglingsnämnden LSS SSR