Torrsättning 2015

Idag har vi äntligen fått bekräftat av kommunen att de blir klara med grävningen i ån och att vi kommer att kunna lyfta båtar från det nya stället. En ny brygga kommer att läggas ut i ån i helgen.

IMG_0882Torrsättningen från nya platsen kommer att innebära att några båtägare (rödmarkerade) måste flytta på sina vaggor. Vi har strävat efter så få omflyttningar som möjligt men vi måste ta hänsyn till kranens kapacitet. Några båtägare måste flytta sina vaggor bakåt ca. 3 meter. Det finns en kommentar om detta i filen, varvsplaceringar.

Kranen kommer att stå still och lyfta båtarna direkt ner i vaggan.

På fredagen den 2/10 lyfter vi båtar i varvsområde 5 & 6. Lördag 3/10 lyfter vi båtar i varvsområde 3 samt de båtar som står på trailer. De som står på trailer kör fram till anvisad plats med trailern och ställer sedan upp båten i varvsområde 4. Söndag den 4/10 lyfter vi varvsområde 1 & 2.

Boka lyftet i BAS senast den 29/9 så vi vet att ni tagit del av informationen

Här hittar ni länk till varvsplaceringar och varvskarta. Varvsplatser 2014-2015 Varvskarta 150921

Betalningen av lyftet 625:- kommer på faktura efter torrsättningen.

Varvscheferna

Peter, Lars & Torbjörn