Bemanning av LSS Klubbcafé – något för dig?!

Under 2015 höll LSS Klubbcafé öppet ett antal helger under våren och hösten, och drevs då genom arbetsplikt. Detta fungerade bra, och styrelsen provar är att även i år driva klubbcaféet på samma sätt. Det gäller nu de fem helgerna i april!  Påsken infaller i mars i år, och baserat på erfarenhet brukar klubbcaféet inte vara så välbesökt då. Många reser dessutom bort och vädret kan också vara lite vanskligt så tidigt. Det kan också vara svårt att få bemanning till caféet under påsken. Därför tänkte vi inte hålla öppet under påsk i år, det blir ändå totalt fem helger i april. Ett arbetspass i klubbcaféet utförs av två medlemmar. Känner du att det kan vara ett jobb för dig, läs vidare!!!

Då ett arbetspass utförs av två personer, kan det kanske vara intressant för många medlemmar, att ”kombinera” en dag på varvet genom att någon i familjen jobbar med båten, och någon tar hand om caféet, och att man hjälps åt under uppstart och ”rush hour” 😉 Alla timmar räknas in i arbetsplikten. Vill man vara två från samma familj, kan man boka samma namn på båda platserna i BAS.
 Arbetet består huvudsakligen i att:
  • Larma av klubbhuset vid ankomst på morgonen. Observera att caféet öppnar en timme tidigare under sjösättningsdagarna 29-30 april !
  • Starta upp kaffebryggning, plocka fram varor, börja göra mackor.
  • Öppna caféet (lås upp dörren, häng ut öppetskylt), hantera och bevaka det under dagen, fylla på med kaffe och mackor.
  • Stänga fiket på eftermiddagen och plocka undan varor som inte blivit sålda.
  • Grovstäda.
  • Larma huset.

En pärm med information och arbetsinstruktioner finns till din hjälp. Inköp och vissa förberedelser hanteras av andra för att underlätta jobbet under öppetdagen.

Det finns arbetspass för detta inlagda i BAS, bara att logga in och boka sig. Om du är intresserad, men inte kommer in i BAS, hör du av dig till Janne Borg,  klubbhus@linss.se. Har du andra frågor? Hör av dig!

LSS Klubbcafé behöver Dig!!! Välkommen att hjälpa till med ett uppskattat arbete!!!
För LSS Styrelse
Janne Borg