Kurser och utbildningar

Om våra kurser och utbildningar

Seglarskola för vuxna nybörjare

Kursen vänder sig till nybörjare från 18 år och uppåt.
Målsättningen är att ge grundläggande kunskaper i segling, med hjälp av teori och praktik. Teorilektioner håller vi i LSS klubbhus, medan de praktiska seglingsövningarna sker på Roxen med olika typer av kölbåtar.

Kursledare och instruktörer är erfarna seglare som har gått Svenska Seglarförbundets utbildningar “Seglingens Ledarskap”, ”Tränare/Instruktör” samt ”Seglarskoleansvarig”.

Kursen brukar hållas på våren, och blir snabbt fulltecknad. Håll ett öga på våra sociala medier eller vår hemsida för att få veta när anmälan öppnar!

Förarintyg

Förarintyg ger de grundläggande kunskaperna i navigation och reglerna för hur man uppträder på sjön. Denna kurs brukar vi ha som en studiecirkel på vintern.

Aktuella och tidigare kurser

 • Inbjudan till Spinnakerkurs

  Inbjudan till Spinnakerkurs

  Välkomna till en grundkurs i hantering av Spinnaker.Två teoritillfällen, den 18 och 23 April. Kl 18-21, i klubbhuset.Praktik vid senare tillfälle på vattnet, t.ex. på en av onsdagsseglingarna Så, har du en spinnaker som ligger in båten men som aldrig seglas pga bristande kunskaper eller, är du bara nyfiken på att lära dig mer om…


 • Inbjudan till regelkurs för seglare 2024-05-12. 

  Inbjudan till regelkurs för seglare 2024-05-12. 

  Söndag den 12 maj. kl 13:00 – 17:00, LSS klubbhus Oavsett om du är en van kappseglare som behöver fräscha upp kappseglingsreglerna eller om du är ny på området och vill ha en introduktion till hur reglerna ska tolkas, så är du välkommen att ta del av denna regelkurs för kappsegling.Under dagen kommer Tom Björkholm…


 • Seglarskola för vuxna nybörjare 2024

  Seglarskola för vuxna nybörjare 2024

  Denna kurs vänder sig till vuxna nybörjare, som vill lära sig att segla. I kursen ingår teori och praktik. Vi utgår från vårt klubbhus i Linköpings segelbåtshamn, där teorilektionerna också sker, och seglar på Roxen. Som kursbåt används våra Mustang JR och våra kursledares privata båtar.


 • Förarintyg för fritidsskeppare 2024

  Förarintyg för fritidsskeppare 2024

  Vill du ta förarbevis/förarintyg i Linköping, Östergötland? Passa på att gå vår prisvärda kurs under vårvintern 2024. Det finns också möjlighet att tenta av kustskepparintyget/kustskepparexamen.


 • Inbjudan Regelkurs 23 april 2023

  Inbjudan Regelkurs 23 april 2023

  LSS, Linköpings Segelsällskap, och ÖDSF, Östergötlands Distriktseglarförbund, bjuder in till en eftermiddag då vi diskuterar kappseglingsreglerna med en erfaren domare. Kursledare: Tom Björkholm, Nationell Domare och Seglingsledare. Plats: Linköpings Segelsällskaps klubbhus, Segelbåtshamnen, Norra Oskarsgatan, Linköping Tid: söndag 23 april kl. 13 – 17 Fika o frukt till självkostnadspris Tag med regelboken. Kan köpas från: https://shop.svensksegling.se/sv/articles/2.5.4/kappseglingsregerna-2021-2024…


 • Förarintyg för fritidsskeppare 2023

  Förarintyg för fritidsskeppare 2023

  Kursen ger de kunskaper som krävs för att ta förarintyg.


 • Segling för vuxna nybörjare 2023

  Segling för vuxna nybörjare 2023

  Denna kurs vänder sig till vuxna nybörjare, som vill lära sig att segla. I kursen ingår teori och praktik. Vi utgår från vårt klubbhus i Linköpings segelbåtshamn, där teorilektionerna också sker, och seglar på Roxen. Som kursbåt används våra Mustang JR och våra kursledares privata båtar.