Om LSS

Grundat 1912​

Linköpings Segelsällskap (LSS) har hemmahamn, varv och klubbhus i Linköping, vid Stångåns mynning i Roxen. Vi är klubben för dig som vill segla efter jobbet, fixa med båten en kväll mitt i veckan eller gå en kurs tillsammans med andra seglingsintresserade. I hamnen finns också gästplatser för dig som seglar Göta kanal.

Linköpings Segelsällskap grundades 1912 och är idag en av 3 båtklubbar i Linköping. Tillsammans är vi en del av Linköpings Båtklubbars Hamnförening (LBH), som arrenderar hamnen av Linköpings kommun. De andra 2 klubbarna i LBH är Segelsällskapet Roxen (SSR) och Linköpings Motorbåtsklubb (LMBK). LSS har aktiviteter året runt, såsom kvällsseglingar, regattor, kurser, parasegling och radiosegling. Medlemmar i klubben kan hyra våra trevliga och snabbseglande dagseglare (Mustang JR) för en billig peng. Vi erbjuder såklart också hamnplats, varvsområde och ett bekvämt klubbhus.

Bli medlem idag!

Styrelsen

Styrelse och sektioner

Våra aktiviteter styrs och organiseras av styrelsen och olika sektioner/grupper. Det är frivilligt att engagera sig, men det finns många roliga uppdrag!

Aktiviteter

LSS anordnar segling, kurser, kulturkvällar och andra aktiviteter. Information om dessa hittar du under respektive rubrik i menyn, eller publicerat som en nyhet.

Klubbåtar

Klubbåtarna är mycket populära, och det är inte konstigt. Mustang JR är en båtklass som erbjuder snabba, lättseglade och samtidigt relativt enkla dagsseglare att lära sig segla med. Vi använder dem mest för kortare dagsturer, men det är fullt möjligt att ge sig iväg på ett helgäventyr och övernatta vid någon ö i Roxen!

Regler och rutiner för medlemmar

Arbetsplikt

Underhåll av t.ex. klubbhuset, varvet och klubbåtarna sköts ideellt av våra medlemmar. Många lägger ner massor av tid och entusiasm på detta, men de hinner inte med allt. Därför har de flesta medlemmar arbetsplikt, dvs ett visst antal uppdrag att utföra. Det kan till exempel röra sig om målning, städning eller att vara funktionär på en tävling. Den som inte utför sin arbetsplikt får en extra faktura i slutet av året, men tänk på att den summan inte täcker alla kostnader som vi skulle ha om alla hoppade över sin arbetsplikt.

Medlemsskap

Bli medlem genom att fylla i det här formuläret. Medlemskapet löper på tills du säger upp det. Sista dagen för att säga upp det är 31 december (för kommande år). Tänk på att också gärna meddela oss när du lämnar din hamnplats.

Vakt

Vi som har båt i hamnen hjälps åt att gå vakt på kvällar och nätter, och passar då också på att kolla så alla båtar är ordentligt förtöjda, klippa gräs och liknande. Rutiner för vakt och lista på vem som går vakt när skickas ut via mejl.

Fakturaadress, bankgiro, kontaktinfo

Faktura-adress

Linköpings segelsällskap
Norra Oskarsgatan 51, 582 75 Linköping

Koordinater

WGS84
58°26’14.3″N 15°37’21.5″E

Adress

Norra Oskarsgatan 51, 582 75 Linköping

Bankgiro

Betalningar till klubben ska göras till bankgiro 385-9600 (OCR-nummer krävs, ange 202267 om annat nummer ej angetts)

Swish till LSS: 123 056 38 41 (t.ex. klubbhusfika)

Swish till Seglingssektionen: 123 566 50 05 (t.ex. uthyrning av klubbåtar)

Mejladresser